Fond PIO ne zove korisnike penzionerskih kartica, u pitanju je prevara

7. decembar 2023 – Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje saopštio je juče da dobijaju informacije od korisnika da ih nepoznate osobe zovu telefonom i upućuju gde da preuzmu penzionerske kartice.

Iz Fonda PIO napominju da oni ne pozivaju korisnike na ovaj način i da je u pitanju pokušaj prevare penzionera i njihovo dovođenje u zabludu.

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje podseća korisnike koji su podneli prijavu za Penzionersku karticu da svoju karticu mogu lično da preuzmu u filijali ili drugoj organizacionoj jedinici Fonda ili jedinici lokalne samouprave navedenoj u obaveštenju koje dobiju putem poruke na mobilnom telefonu ili u mejlu. Podelu penzionerskih kartica vrše isključivo ovlašćena lica Fonda.

Zbog svega toga mole korisnike da budu oprezni i da zanemare pozive koje im upućuju nepoznata lica predstavljajući se u ime Fonda i pokušavajući da ih prevare u vezi sa podizanjem njihovih karica.

Napominju i da je, radi brže i efikasnije podele kartica i kraćeg vremena čekanja, produženo je radno vreme filijala Fonda PIO i kartice se mogu preuzeti i u dodatnim terminima, radnim danima od 15 do 18 časova, kao i subotom od 7 do 12 sati.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!